Bea, Bedankt

Als ik Trix was, zou ik ook aftreden. Ze schaamt zich dood voor ons. Nog meer dan voor haar eigen zoon, die het uilskuikerige baantje van mama mag overnemen. Want dat is het toch wel geworden. Een voortwoekerend Oranje-circus dat zijn grenzen niet kent. Geen Oranje koorts, geen Oranje ziekte, maar een ware Oranje-epidemie.

Baard
Op Facebook zoekt men steun voor een motie. Want een koning zonder gezichtsbeharing? Dat kan natuurlijk niet.
Volledige straten worden Oranje gekalkt. Niet alleen slingers buiten, maar ook frutsels binnenshuis. Alles Oranje, tot aan de horizon. Trix kan het niet meer aan. Dat middelbare B-artiesten een Oranje/liedje aan het schrijven zijn en heel Nederland mag meedoen. Het staatshoofd van een natie is nog nooit zo’n grote grap geweest. Dat kan toch alleen bij ons? Probeer dergelijke fratsen maar eens als Elizabeth gaat aftreden in Groot-Brittannië. No, bloody way!
Knap, van onze Koningin, dat ze het nog zo lang heeft weten vol te houden met zo’n droevig feestjevolkje als wij.

Oranjeloosheid
Ik zeg, even geen Oranje deze maand. Geen Oranje taarten, geen Oranje jurkjes, geen Oranje bende door de straten. Gewoon een deugdelijk en eerzaam afscheid van een staatshoofd. Netjes in pak, een groot bronzen standbeeld van Trix onthullen op een Amsterdams plein en het ouderwetse volkslied zingen. En dan alle coupletten. Zodat het buitenland op het nieuws kan zien dat de Hollanders niet met alles de spot drijven maar onze geliefde vorstin respecteren.
Helaas. In plaats daarvan zien ze waarschijnlijk een stelletje dronken debielen die bier en taart over foto’s van onze aanstaande Koning(in) al het pleuren zijn, onder het genot van de meest treurige Oranje-muziek op de achtergrond. Zonder een sprankje schaamte.
Trix wel. Ze is er klaar mee.

Bedankt
Intussen kan ik niet uitgaan, door de zoveelste storING weigert mijn Oranje pinpas.

Dan maar op de bank hangen. Op Radio Veronica wordt vastgelegd dat Trix voor het laatst als Majesteit de stad Utrecht bezoekt. En luidkeels zingt het publiek.
“Bea bedankt! Bea bedankt! Bea, Bea, Bea, bedankt!”

Ik zou er ook mee stoppen. Ik voelde het Blauwe bloed onder de nagels van Trix vandaag komen. Ik erger mij ook, Groen en Geel. Oranje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s