GroenLinks

Ik was helemaal niet zo secuur met mijn sollicitatiebrief. Maar je begrijpt natuurlijk dat ik niet het beste uit mijzelf als ik aanneem dat ik de enige kandidaat zal zijn. Nog verder de afgrond in? Dat was voor de organisatie waar ik solliciteerde on-denk-baar. Rock, fucking, bottom.

Ik hoor je denken. Joris maakt weer een grapje over dat hij ook voor Paus heeft gesolliciteerd.
Nee, nee, aan die arbeidsvoorwaarde ga ik mij niet wagen. Bovendien hekel ik Italianen, staan mijters mij matig, heb ik niets tegen homo’s, heb ik kleine kinderen altijd met rust gelaten en nog nooit verkrachtingszaken diep in een doofpot proberen te stoppen. Ik kom dus op alle fronten niet in aanmerking.

Voorzitter worden van een misdadige organisatie? Dat ga ik pas doen als (S)NS mij het heel beleefd en vriendelijk vraagt.

BAM
Ik stuurde mijn, met spelfouten bezaaide brief naar het tijdelijke bestuur van GroenLinks. Getiteld “Nieuwe voorzitter, BAM”, want humor.
En wat mijn verbazing schetste… Er waren verdomme nog drie andere kandidaten.
Drie! Ik kon het wel schudden. Ze waren verdomme nog lid ook.
Ze werden ook alle drie uitgenodigd bij Mathijs aan tafel. Mijn sollicitatie ging op Pauselijke wijze de doofpot in.
Drie kandidaten voor het voorzittersschap van GroenLinks. Voor de duidelijkheid, zoveel zetels hebben ze nipt in de Tweede Kamer. Ze kwamen bij de DWDD hun visie en slogan presenteren. Gênante vertoning.
“Pittig op de inhoud, daadkrachtig in wat ik doe en ik heb oog voor mensen” zo brak Lotte van Hooijdonk clichématige het ijs. Gewoon drie uilskuikerige droeftoeters die nog een hele korte politieke toekomst uit die partij proberen te persen.
Alsjeblief kandidaten… Schaf die partij toch af. Wie haalt die stekker uit de beademing?

Kiesdrempel
Ik pleit (bijna op basis van de DWDD van gisteren) dat we gewoon een kiesdrempel moeten instellen voor het parlement, zoals bij onze oosterburen. Dan veeg je in één keer al die knotsgekke en nietszeggende partijen uit het systeem. Dan hoeft Mark Rutte nooit meer aan te kloppen bij die enge vrouwenhaters van de SGP, dan weren we alle koeien en varkens uit de Tweede Kamer en dan gaat dat, de vernedering in geblunderd kutpartijtje, zo de prullenbak in. C’est tout.

Schaf dat GroenLinks toch af…

Wie het gaat worden weet ik niet. Grashof, Kos of Hooijdonk (drie namen die je overigens direct weer mag vergeten). Ik smeek jullie. Als jullie ogen echt zo gericht zijn op duurzaamheid, dan zien jullie ook dat er van duurzaamheid geen ruimte is binnen GroenLinks. De kiezer ziet het. In de kamer en in de peilingen.
Maar eerlijk is eerlijk. Het levert geestige kneuzentelevisie op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s