Kerstpenis

De internetpenis is al jaren oud. Verzonnen voor Twitter. De grote van je internetpenis hangt af van het aantal volgers dat je hebt ten opzichte van het aan personen die jij volgt. Lady Gaga heeft met een recordaantal volgers en nog geen handje vol ‘follows’ de grootste lul van het web.

Ik niet. Mijn internetpenis heeft het schildpadeffect; minder volgers dan de hoeveelheid mensen die ik volg. Maar wacht maar tot Bloggebrood een internationaal succes wordt wegens geniaal zijn. Interneterectie van jewelste!

Nu bedacht een vriendin van mij de Kerstpenis. Het aantal kerstkaarten dat je krijgt, min het aantal dat je stuurt = Kerstpenis.

Kaartjes
Nu stuurde ik voor het eerst kerstkaarten dit jaar. Dertig om precies te zijn. Had ik van te voren besloten, dus niet boos zijn als je er niet één van mij hebt ontvangen, ik mag je ongetwijfeld heel graag, maar je was niet één van de eerste dertig personen die in mij opkwam vorige week dinsdagochtend, excuses.
Nu zei de dame in kwestie dat ik de kerstkaarten van voorgaande jaren niet mee mocht tellen om mijn kerstgeslachtsdeel op te pompen. Dat bracht mij een beetje in verlegenheid. Ik moest dus sowieso dertig kaarten op de deurmat krijgen om mijn kerstpiemeltje boven de nul te krijgen, en laat ik zeggen dat dat nog niet is gelukt.

Penisverlenging
Ik schaamde mij een beetje dat ik deze berekening maakte, alsof ik die stapel kaarten uilskuikerig in elkaar heb geknutseld voor mezelf. Maar toen besefte ik het: als iedereen zich zorgen gaat maken over de lengte van zijn kerstjodokus, dan stuurt nooit meer iemand een kaartje! Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Al waren we het wel eens dat het een mooie situatie zou zijn om dat droevige bedrijf TNT eindelijk uit haar lijden te verlossen. Maar verhalen over krimpende financiële penisjes verzin in volgend jaar wel.

Ik haalde mijn mobieltje uit mijn zak en las een heel lief bedankje van dat ene meisje, voor mijn belachelijke kaartje. Er begon toch iets te kriebelen bij mijn jonge heer. En een glimlach.

Positieve lul
Over de ‘app’ bedank ik de mensen die hun stinkende best deden mijn kersttampeloerus te doen groeien en begin weer even vluchtig te rekenen… Als ik de familie van de gestuurde kaarten aftrek, want geef toe, familie telt eigenlijk niet. Ook de verplichte namen die huisgenoot zijn van de mensen die eigenlijk een kaartje wilde sturen daar ook vanaf haal moet ik voor morgen nog maar twaalf kaarten ontvangen voor een positieve kerstsnikkel. Moet kunnen! Ik wacht met smart bij de bus.

Maar daar schrijf ik dit blogje niet voor. Ik wil al mijn lezers een fantastisch Kerstmis wensen en ik beloof voor 2013 weer veel politiek incorrect gezeik en gezanik, om er buiten het web één geniaal, positief en briljant jaar van te maken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s