Rebound

Ik heb slecht nieuws voor alle singles die mijn blog lezen: er loopt haast geen relatie op de klippen in december. Verklaringen genoeg natuurlijk en cijfers liegen niet. Het duurt nog even voor je iemands bloedgeile rebound kan zijn. Nee, in december niet. Hoe droevig een relatie tussen twee personen is, in december blijf je uit totale eenzaamheidsangst bij elkaar. Regel. Zelfs al is de liefde verder weggezakt dan GroenLinks in zetelaantallen.

Mark en Diederik zullen dat ook zeker doen. De kersverse coalitie haalt natuurlijk de nieuwjaarstreep. Het gros van het gepeupel vindt dat heel kwalijk. Inclusief die op hen stemden. Volgens de peilingen van Maurice staat er op dit moment een woedende menigte voor het torentje van Mark om hem te verjagen.

Draagvlak

Je kunt nivelleren nog niet eens opschrijven en rechts Nederland is al van mening dat het kabinet mag vertrekken. Al bij de eerste de beste ‘verkiezingsbelofte’.

Iedereen weet dat er bezuinigd moet worden, maar dat mag eigenlijk nergens op. Oh ja, behalve op ontwikkelingshulp. Dat is corrupt en we kennen die armoedige mensen toch niet die wij al eeuwen lang constructief leeg zuigen. Stelletje welvaartzeikers!
Even voor alle hardwerkende VVD-stemmers: het is niet mogelijk onze financiën op orde te brengen door alle uitkeringen en ontwikkelingshulp stop te zetten.

Wispelturigheid 

Wat is er toch met kiezers gebeurd de laatste jaren? Willen echt elk half jaar verkiezingen? Ik ben zelf iemand die al zes jaar op dezelfde politieke partij stemt en  voel mij daarin nog eenzamer in dan een huurder op een VVD-congres. Vanwaar zijn wij zo wispelturig? Meer dan de helft van de ‘kabinetstemmers’ zou vandaag niet nogmaals het potloodje bij hun keuze van 12 september neerzetten. Dat is ongekend veel.

Maar geen nood, ik denk dat Mark en Diederik binnenkort wel uit elkaar gaan… En als dit kabinet valt ben ik groot voorstander dat er een volledig jaar niet geformeerd wordt. België-stijl. Die hebben meer dan 530 dagen geen regering gehad en hebben op economisch niveau Nederland met 5-0 verpulverd.

Jan-Kees, help ons!

En wie het land dan beheert? Ik zeg de politicus die geen imagoschade heeft opgelopen; Jan-Kees. Politicus van het jaar. Kan mij niet schelen wat Één Vandaag daarop te zeggen heeft. De enige politicus die Nederland nog wel vertrouwd. Bijna collectief.
Meneer De Jager, kom alsjeblieft terug de volgende verkiezingen, ergens in september ofzo. Piek lekker laat en word onze premier.

Maar nu nog niet. Geen relatie gaat stuk in december. Maar januari en februari wordt Luilekkerland. Je ziet ze van grote afstand, die voortwoekerende, deprimerende zeikrelaties. Gewoon toekijken, achterban. Toekijken, toelachen, niets over zeggen en geef het tijd. Ook Mark en Diederik zullen breken. Ik geef ze een maand of twee, drie.

Rebound

En wie de rebound van het volk wordt? Zo te zien droeftoeter Geert met zijn clubje zwakzinnige deugnieten. Laten we bidden van niet. Bidden voor een dikke homo die de Messias kan zijn van politiek 2013. Het rode potlood bij Jan-Kees de Jager.
En met datzelfde potlood dan tekenen voor vier jaar, geen overstap, geen peilingen, geen coalitiegeneuzel.
Want politici zijn misschien de bedriegers, maar de kiezers zijn de grootste sletten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s