Daders, Grensrechters en Brave Burgers

De grensrechter is overleden. Drama. Een vierde minderjarige verdachte is vanochtend opgepakt.

Het scheen een veelvoorkomend voorval te zijn; geweldsincidenten bij de desbetreffende voetbalclub. Uiteraard explodeert de mediabom pas als er iemand de pijp uit is.

Tragisch. Dat we in een land leven waar zoiets kan. Niets geen nederzettingen of diepgewortelde religieuze conflicten. Nee joh, een lullig potje voetbal bij de Buitenboys (Almere Buiten, snap je ‘m?) Tijdens de vrijwillige uurtjes bij zijn club, waar hij staat te koukleumen met een vlaggetje in zijn handen. Daar wordt hij dood gemept.

Wraak

Op Twitter en Facebook lees ik de meest vreselijke dingen. Zeker na de Jakhalzen van gisteravond.  Dat de daders ook maar dood moeten. Of laten we hun ‘Marokkaanse ballen amputeren’. En er moet vandaag nog een bom op hun Amsterdamse school geflikkerd worden. En nog veel meer gezellige marteltechnieken die opkomen in de zieke kopjes van de brave burger.
Stelletje gore wraakzuchtige medemensjes.  Jullie zijn geen schaamhaar beter.

Ik waan mij echt in de middeleeuwen. De tijd dat we nog ouderwets dit soort schoffies op een groot plein onthoofden en waar we massaal toekijken met een kind op ons schouders zeggen “Kijk Klaasje, daarom trappen we dus geen grensrechters dood!”.
Ik zal dat stelletje PVV-stemmers vast niet kunnen overtuigen, maar een zooi creatieve lijfstraffen afvuren op de daders gaat werkelijk geen enkele zin hebben. Misschien lucht het jullie op… Hooguit.

Dogmatici
Ik ga nog wel een klein geheimpje vertellen: voetbalgeweld is níét etnisch bepaald. Dat de dogma-denkertjes het weten. Deze verdachten zullen berecht worden, maakt u zich geen zorgen. Berecht door rechters die daarvoor opgeleid zijn. Stervelingen die dit soort jpeg-jes op Facebook pleuren moeten zich niet gaan bemoeien met de rechtstaat. Ze kunnen zich wel inschrijven voor mijn gloednieuwe cursus ‘Gezond Verstand’. Met in het eerste college ‘Doe eens even normaal!’.

Het jpeg-je:

dogmtici

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s