Naar IJmuiden op je Uggs

De vermiste Laura en Laura zijn weer terecht. Ja, ik vind het ook jammer.
Laura en Laura uit Velsen waren namelijk weggelopen zaterdagavond. De vader van Laura zette snel een bericht op Twitter dat zijn Laura met een naamgenootje was vermist. Het vuurtje ging lopen, zoals dat alleen kan lopen op de sociale media. Dat explodeert en verspreidt harder en sneller dan cola light als je er net een Mentos in hebt geflikkerd. Websites van regionale kranten pikten het snel op. En ondanks velen spelfouten waren Laura en Laura zowaar wereldnieuws in Haarlem en omstreken.

Tot gisteren wisten we niet wat er met de twee vijftienjarige was gebeurd. Ik was al driftig aan het schuimbekken om een goed verhaal. Niet dat ik het Laura en Laura gun dat ze ontvoerd worden of iets dergelijks. Alhoewel ik ook niet van plan was ze te gaan zoeken. Ik haakte bij deze afbeelding af bij “en draagt Uggs”.


Maar helaas, geen ontvoering, geen UFO’s, geen losgeld, zelfs niet eens een bekende van Holleeder. De vijftienjarigen waren weggefietst. Ze voelde zich niet begrepen en wilden ‘volwassen behandeld worden’. Dan maar weglopen. Op de Uggs. Of eigenlijk wegfietsen. Naar een bushalte in IJmuiden zijn Laura en Laura gefietst. Want daar zijn hun rijwielen gevonden.
IJmuiden… Dan ben je inderdaad vrij wanhopig. IJmuiden. Dan heb je weinig tot geen intentie terug te keren. Al scheen één van de Laura’s nog in de buurt te wonen van de grijze spat op de Noord-Hollandse landkaart. Als je als twee verwende pubertjes wegloopt kan je toch wel iets vrolijkers verzinnen?

Drie dagen waren ze weg. Nog best een prestatie anno 2012. Maar geen goed verhaal. Jammer, want regio Haarlem komt  om in de komkommers sinds de gestolen ambtsketen van de burgemeester.

Als ik Laura en Laura een tip mag geven, voor volgende keer; bel even jullie naamgenoot op. Leer zeilen. C’est tout.

Nu wil ik even alleen zijn, even uitwaaien op de fiets. Misschien rijd ik wel even naar IJmuiden. Ik ga niet weglopen. Als ik vanavond niet in de kroeg zit, kom mij dan zoeken. Ik draag zwarte, kalfsleren instappers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s