Troonrede

“Landgenoten,
Nu ik bijna uit het democratische systeem ben verbannen zit ik hier hoedloos voor u.
Het leven wordt kut.
Door de gulzige, graaiende bankiers is het geld op. En jullie gaan dat geld betalen. We krikken uw eigen risico voor de zorg flink op. Tot ongekende hoogte. En ook de BTW schroeven wij een tandje bij tot u geen rode cent meer in uw portefeuille hebt zitten. Weet u meteen hoe Jan Kees de Jager zich moet voelen.
En u gaat lekker langer doorwerken bij de werkgever, die u misschien morgen al ontslaat door de zoveelste reorganisatie in ons land. Ook dat ontslaan maken we meteen wat gemakkelijker.
Daarbij durf in mijn hand in het vuur te steken dat de dure Gucci-overhemden van huiseigenaren al flink bezweet raken. En terecht. Maar geen enkele zorgen; we knijpen ook de tepels van huurders zo hard dat ze paars gaan zien.
Uiteraard kan ik nog uren met elitaire woorden voort spreken over negatieve onzin die u voor deze derde dinsdag van september ook al wist, maar daar zie ik vandaag even van af. Ik zie u allen volgend jaar weer, want ik laat die oliedomme zoon van mij pas op deze troon zitten als ik er van ellende bij neerval. Hopelijk zijn onze gigantische paleizen en subsidies tegen die tijd ook totaal verdampt of wegbezuinigd.

De groeten,
Trix”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s