PimpelPaars

Er is vandaag iets raars gebeurd. Ik was het met Mark Rutte eens. Jammer, ik weet het.

Rutte acht een paars kabinet (Met VVD, D66 en PvdA) ‘praktisch onmogelijk’. Zo zei hij op Radio 1.

Ik moest een klein traantje wegpinken. Als D66’er ben ik pro-paars. Als burger, student, werkend persoon ben ik pro-paars. Maar die combinatie vindt geen meerderheid in de Eerste Kamer. Instabiel, zo vindt onzedemissionaire premier. En daar had hij wel gelijk in.

Maar Mark, ik heb twee potentiële oplossingen.

De eerste noem ik ‘De Jager’. Het CDA heeft in zekere zin nog maar één nuttig lid over: Jan Kees De Jager. (Even afgezien van de Purmerendse knuffeldoos die met dat koppie bij elke andere partij wel lijsttrekker was geworden.)

Waarom het Christelijke Appèl heeft besloten dat De Jager geen rol mag spelen in de verkiezingsstrijd is mij werkelijke een raadsel. Hij is de enige CDA-minister van de laatste vijf kabinetten die niet collectief uitgekotst wordt door het voltallige volk. Knappe prestatie.

Laat hem toch meeregeren na 12 september! Alleen hij. Het Paars van VVD, D66 en PvdA maakt een akkoord. Het CDA mag daar alleen haar krabbeltje onder zetten en dan mogen zij de minister van financiën leveren. C’est tout. Iedereen blij.

Alhoewel, misschien moeten we Maxime Verhagen of Henk Bleker verplicht een baantje geven als staatssecretarisje bij een lullige portefeuille. Maar Mark, neem dat maar op de koop toe. Vertrouw op de blinde regeerdrift van de CDA-broeders!

De tweede oplossing is natuurlijk het afschaffen van de Eerste Kamer. Één van de minst democratische organen in ons politieke systeem. Maar goed, daar is geen meerderheid voor in de Eerste Kamer. Ja een breinbreker, Mark. Misschien kan daar nog wel uitgelobbyt worden.

Denk erover meneer Rutte! Want totaal onregeerbaar wordt uw land sowieso. Paars of niet.

Ga nu maar snel alle media af om nog wat zwakke strategische stemmers bij elkaar te harken. Ik ga mijn paarsgetinte paspoort zoeken en dan naar buiten, misschien valt er linksom of rechtsom nog wat te gedogen vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s