Lekker blijven plakken

Als je bij het hoorcollege komt krijg je een sticker op je stickervel. Is je velletje vol, dan mag je meedoen. Meedoen met het tentamen. En je krijgt misschien wel een hoger cijfer! Ja, dit is studeren 2012. Weer een geniale ingeving van de Hogeschool van Amsterdam. Iedere student aan de HvA pinkt met een glimlach een traantje weg en Twittert er wat lolligs over.

Stickers

Stickers plakken. Panini wordt er al jaren rijk mee. En ook de Albert Heijn probeert het. Eens in het kwartaal plakken we jokertjes op de kratten bier, maar het vult de leegte niet.

Als ik heel eerlijk ben vind ik dit dan ook een briljant plan. Het functioneert in ieder geval beter dan zo’n presentielijst waarbij docenten op de eerste dag van het studiejaar mogen beginnen met het incorrect uitspreken van de moeilijke (achter)namen. Waarna de desbetreffende student ongemakkelijk “ja” zegt.

Op de middelbare school spijbelde ik ook wel eens. Dan liet ik iemand anders gewoon “ja” voor mij zeggen. C’est tout. Je merkte de eerste week al bij welke docent het werkte en bij welke niet.

Aan het eind van het jaar mocht mijn loyale klasgenoot Robin 31 keer “ja” zeggen tijdens de technieklessen.

Verzamelen

Dit verbluffende stickersysteem van de HvA is moeilijker te omzeilen. En wees eerlijk: elke morrende, collegegeld betalende, verwende student aan de HvA verlangt heel stiekem terug naar de tijd dat hij of zij stickers verzamelde in schriftjes. Het liefst met een smurf erop.

Ik moet nog voor een enkel vak naar hoorcolleges en ik denk dat ik een half uur te vroeg ga komen. Dan kan ik als eerste de grote smurf onder de neus van de andere jaloerse studenten vandaan grissen. En dan trots met het velletje naar mama. Ik sluit mijn ogen en waan mij in de jaren dat het leven nog normaal en gezond was. Daar hoort een goedkeurend stickertje bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s