Holleeder, de knuffelcrimineel

Willem Holleeder wordt columnist. De bekendste Nederlandse crimineel krijgt mijn droombaan. Immers wil elke ‘journalist’ anno 2012 columnist of correspondent worden in, ergens waar het interessanter is dan hier. Een top-crimineel wordt redactielieveling.

Willem mag lekker stukjes schrijven over ‘zijn dagelijks leven’. Bij de Nieuwe Revu. De Revu. Dat is wel betreurenswaardig voor de Neus. De grootste boef van ons land (gedeelde gouden plak met Joran van der Sloot) gaat teksten produceren voor een tweederangs sensatieblaadje. Dat is zoiets als tegen Tofik Dibi zeggen dat hij lijsttrekker mag worden. Maar dan bij het CDA.

Als schreeuwend bloggertje en mislukt columnist ( in totaal één op een blauwe maandag gepubliceerd) ben ik natuurlijk in de eerste plaats afgunstig jaloers op Willem. Al schrijft hij nog voor zo’n blote kutjes-blad.

Ik ben benieuwd wat Willem verdient bij de Revu. Wat hij eruit heeft weten te persen. Zou hij de hoofdredacteur een beetje onder druk hebben gezet? Of uitbetaald krijgen in losgeld, anders begrijpt hij het niet? Nee, ik ga hem niet zitten afzeiken of iets dergelijks. Straks maakt hij nog gehakt van me. In zijn column dan hè.

Misschien moet ik ook eerst iemand laten omleggen. Een paar jaar zitten, en dan aan de slag bij de Revu. Willem moest zes jaar in de gevangenis doorbrengen. Ik zo’n vijf aan de Hogeschool van Amsterdam. De HvA vergelijken met de nor gaat misschien wat ver, maar laat ik zeggen dat Willem geen langstudeerboete hoeft te dokken.

Op 5 september kunnen we Willems kersverse column lezen. Voor het eerst ga ik de Revu kopen. Als het me niet aanstaat dan stuur ik een sollicitatiebrief. Met cv (lees: strafblad). Moet ik voor die tijd nog wel het journaal hebben gehaald. Of in ieder geval de nieuwe NOS-app. Eerst maar even een multimiljonair ontvoeren.

Zo terug,

Joris K.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s