Leen je voor Likes

Een grote foto van een bord met een vreemd bruin mengsel dat voor voedsel moet doorgaan. Daaronder staat een link naar mijn artikel over de economische crisis.
Onder mijn artikel een zinnetje van een goede vriend: “Al een jaar samen met mijn vriendin [naam], zó gelukkig, nog he-le-maal verliefd.”

Ik wil reageren maar besluit dat ik beter mijn tenen met een koevoet kan ontkrommen dan reageren met “zwanger van saaiheid” of “Doe even normaal!”. Ik houd me in, al is het maar voor die 35 personen die de mededeling wel ‘like’-n.

Like!

Het bord eten grijpt net naast het goud. De kattekotssmurrie ontvangt zo’n vijftien likes minder. Mijn artikel delft het onderspit: één like.

“Jouw stukjes lenen zich ook niet voor Facebook,” zei iemand. Maar Facebook, daar zitten mijn vrienden, mijn wereld en alles wat recht van bestaan heeft, gefundeerd door de hoeveelheid likes. De enige conclusie is dan ik mij niet leen voor deze wereld, maar misschien is dat maar een indruk.

Facebook; Megafoon

Er post een ex-collega iets op iemands ‘wall’ die ongelukkigerwijs ook in mijn vriendenlijst staat. “Heeeeeeeeyeyeyeyeyeye schatje, heerlyk gehad met jouw, kanjerrrr, hou van je!” Ik klik het duimpje maar aan. Dat is mijn soort van integratie in deze wereld van de digitale megafoon.
Wat zou het volgende persoonlijke bericht worden? Spannend. Ik hoop op iets van “Oh, ja! [Naam] ik kom!!!” Helaas: een miep die linzensoep gaat eten bij haar oma. Ook leuk, volgens zeker vijf individuen.

Jaloers

Ik tik wat op mijn eigen wall. “Vandaag naar relatietherapie met mijn hamburger, we gaan het toch nog proberen met z’n tweeën.”

Stiekem ben ik gewoon jaloers. Maar goed, als je zo noodlottig aangelegd bent dat je daadwerkelijk iedereen doelbewust laat lezen dat je al een jaar een relatie hebt met iemand die ook niet beter kon krijgen, dan heb je haters als ik keihard nodig.

3 gedachtes over “Leen je voor Likes

  1. Weet ook niet wat er dan gebeurt overigens. Als ik iets like op WordPress zie je dat niet op mijn Facebook. Maar het staat wel een beetje kwestieus moet ik je nageven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s