The Avengers enzo

Meer dan 200 miljoen dollar omzet in het eerste weekend. The Avengers. De Marvel-Dinsney-superhelden-Robin-film heeft Harry Potter van de troon gestoten. Harry kon Voldemort hebben, maar wordt als een mug geplet door The Hulk en zijn vriendjes.

Ik heb de film nog niet gezien. Ik kijk geen films tenzij ik echt denk dat ze de moeite waard zijn, en daar valt The Avengers niet onder. Ja, ik weet het, Iron Man is cool, de hamer van Thor helemaal het einde en het schild van Captain America onverwoestbaar. Ik ben in een filmdiscussie ook rap uitgeluld. “Het is gewoon heel erg sick vet?!”

Cadeau

Op mijn kale zondag wilde ik ook naar de film. Ik had nog ergens een bioscoopbon liggen. Gekregen voor mijn verjaardag, van een tante die echt dacht dat ze mij er een plezier mee zou doen. (Lees: had voor haar verjaardag bioscoopbonnen van mij gekregen wegens te saai leven.)

Pathé Haarlem dus. Een half uur koekeloeren naar slechte reclames en trailer van films ‘waar ik sowieso nog heen ga’ om vervolgens de film niet te kunnen volgen door schreeuwende irritantjes die een halve bak popcorn door de zaal heen jodelen. Tante als je dit leest, ik heb altijd een verlanglijstje!

De bioscoop

Pathé Haarlem heeft een hoog sardientjesgehalte. Mentos met cola-light wel eens gezien? Dat effect heb je ook in de bioscoop als het gepeupel in de rij staat voor de roltrappen, om vervolgens aan het eind van de ladder willekeurig uitgespuugd te worden. Kind en ouder verspreidt zich over de wc’s waar de bioscoop een onverklaarbaar overschot aan heeft.  Ik had in geen tijden meer zoveel mensen bij elkaar gezien in zo’n troosteloze ruimte als deze betonnen bios.

Direct gevolg van de Pathé Unlimited-kaart, werd mij uitgelegd. Dit waren geen mensen die ook bioscoopbonnen hadden, nee. Zij betaalden, per maand, om in deze rij te staan. “Dit is mijn derde keer”, hoorde ik iemand zeggen.

Titanic

Ik heb me door de Avengers-chaos gewurmd en begaf mij naar zaal 7 waar de minste kaartjes voor waren verkocht. En zo spendeerde ik mijn luie zondag door weg te kwijnen bij een vage tekening die Leonardo di Caprio maakte van een rondborstige ginger. In 3D. In ‘adembenemend’ 3D. Drie uur lang.

Nu is het weer wachten op mijn volgende verjaardag. En als ik dan weer bioscoopbonnen krijg, naar The Avengers II. Als niet Robin Scherbatsky maar Nora, die Engelse girlfriend van Barney Stinson de vrouwelijke hoofdrol krijgt. Dan, ben ik er wel het eerste weekend bij.

Ik pinkte mijn laatste traantje weg als Leonardo driedimensionaal naar de bodem zakt.

2 gedachtes over “The Avengers enzo

    • Moet wordpress nog upgraden naar Pro… Zal kijken of het een optie is 😛 Dan wordt het BloggeBrilopBrood. Thanks voor de tip 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s