Met de groeten van Mark

Het kabinet is gevallen. De campagne kan beginnen.

Geen zetel verlies voor Mark

Verrassend. Hoe een premier als Rutte zo buiten schot blijft in de peilingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, was Rutte waarschijnlijk weer verkozen. De VVD gaat er drie zetels op vooruit. Waarom blijft men geloven in Rutte? Wat is de beweegreden om weer voor een jaar of anderhalf voor Rutte te tekenen?

 “Vrijheid en Verantwoordelijkheid” was de slagzin van Rutte I. Van beide is weinig tot niets terecht gekomen. Belofte maakt schuld Mark, belofte maakt schuld. Oh, en besluitloosheid maakt schuld. Een hoop schuld. Een paar miljoen per dag.

Wilders: licht ontvlambaar

Het was de premier die een gigantisch risico nam om met een driftige populist in zee te gaan. Een explosief vriendje. De voltallige Tweede Kamer links laten liggen, om de gedoogsteun van Wilders te waarborgen. En voor wat? De dierenpolitie?

Ja, het was Geert die uit de onderhandelingen was gestapt, vlak voor het laatste fluitsignaal van arbiter Europa. En nu kan Mark er opeens niets aan doen? 30 april: deadline. Dat wist minister president.  Wat doe je dan 49 dagen? In die tijd was je er met de Tweede Kamer wel uitgekomen. Maar die kotste deze minderheid al uit als tequila met bedorven citroen op een zondagmorgen. En gelijk hebben ze.

Tijd is…?

Het koste dit kabinet zeven dure weken om er niet uit te komen. En die tijd had Nederland helemaal niet. We zitten al tot in nek in de smerigheid van de gedoogconstructie die ons hopelijk een les heeft geleerd. We hebben ook helemaal geen tijd voor verkiezingen. Maar er zit niets anders op.

Dit neoconservatisme van de afgelopen anderhalf jaar heeft een lachertje gemaakt van het jongetje dat het zo goed deed in de Euroklas. Hervormen godverdomme! Het moest tien jaar geleden al. Hypotheekrenteaftrek is Robin Hood omgekeerd. Meteen wat aan doen. De AOW moet omhoog, het is onvermijdelijk. Geert weigert, maar dat wist Mark,  Mark gaat vrijuit, Geert is de zwarte Piet. Dus het landsbelang voorlopig op een laag pitje.

Ik snak, ik snak naar paars. Dit was de puinhoop van rechts. Met de groeten van Mark.

7 gedachtes over “Met de groeten van Mark

  1. De AOW maakt momenteel vrij weinig uit aangezien die bezuinigen pas de komende jaren geld gaan opleveren. Toch moet het gebeuren. Prima blogje

    snarfsnarfsnarf

  2. Je kan ‘links’ nu niet de schuld geven van een kabinet waar ze niet in zaten… Beetje ‘slechtste kabinet wat we nooit hebben gehad’-argument

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s