Master of Muppets

De Muppets zijn op! En dat is natuurlijk een regelrechte ramp. De NOS laat de headline over het faillissement van Griekenland links liggen want de Albert Heijn is in 2,5 week door hun harige handpoppen heen. Stop de persen! De Telegraaf wordt al gedrukt, maar het achtergrondartikel van de stijgende (6%) werkeloosheid van Nederland en de recessie wordt nog even snel geschrapt. De Muppets, die zitten pas echt in laagconjuctuur!

Als het niet aan het brainstormteam van Ahold had gelegen was het werkeloosheidscijfer catastrofaal hoger geweest. Want hoe komen ze er toch weer elke keer op? Met kinderlijk gemak maken ze van consumenten slaafachtige poppetjes. De puppets sparen de muppets. Ik zeg, stuur nu een handje vol Albert Heijn knakkers met kale koppen naar de Grieken, laat ze twee of drie geestige Efteling/Disney/Eredivisie spaaractiesspotjes opnemen met een knuffel-Marokkaan en alles komt dik in orde. En meneer Heijn glimlacht toe vanuit zijn luie stoel, in een bordeauxrode kamerjas en de fijnste whisky van Gall & Gall in de hand. “Wel lekker blijven plakken!”

Men kan enkel gissen wat de opvolger van de Welpie gaat worden dit jaar. Een groot raadsel wordt het hoe groot de batterij kleine koters zal zijn die de zomer lang voor de vestigingen staan om de frutsels uit de handen van oude dametjes te grabbelen, en hoeveel doorzonmokkeltjes er om het leven komen bij een worstelduel om de marketingmascottes.

Ik ga even boodschappen doen, heb nog een donkervolkeren kloostervloerbrood, een halfje maanzaadchaos en biologische karamelsorbet met scharrelframbozen op mijn lijstje staan. Gewoon bij Albert Heijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s