Broodje ongemartelde rosbief

Deze week is de discussie rond het ‘ritueel slachten’ weer van de grond gekomen. De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft een wetsvoorstel ingediend om dit te verbieden. Gewoon weer een teken van leven van de 130.000 Nederlanders die dom genoeg waren om op deze partij te stemmen. Ik wil het dus ook niet opnemen voor die paar koeien die slachtoffer zijn van dit onverdoofd slachten. Als je het recht uit het hart zielig vind voor die dieren, vind je dat ook als ze verdoofd geslacht zijn.

Het geestige aan de discussies in de media, is het feit dat de joden eindelijk een keer de lul zijn. Of laat ik zeggen, de islamieten een keer niet. Op een of andere manier debatteert men nu fatsoenlijker, wat kan worden gekenmerkt als het Wilders—effect. (Het Hitler-effect misschien ook, maar daar kom ik niet mee weg.) Dit wil overigens niet zeggen dat het voor de verandering ergens over gaat. De Joodse gemeenschap slacht naar schatting 2.500 dieren per jaar. Waarom Pauw en Witteman per se Marianne Thieme en hoge Amsterdamse jood moest uitnodigen voor dit handje vol biefstukken vraag ik me sterk af. Het zal wel bij het pietepeuterige Poldermodel horen. In dit kleine land zijn de kleine problemen vergroot, erg groot.

Maar goed, het optreden van de fractievoorzitter van de PvdD was niet heel verrassend. Die van Ronnie Eisenmann, van een Amsterdams Joods genootschap, evenmin. Thieme vond het maar zielig, zielig, zielig. Koeien kunnen na het opsnijden van de hals, soms wel vier minuten in leven blijven! Wat een ellende… Ik noem het pech voor die twee of drie koeien die dat overkomt. Thieme melde zelfs dat joden en islamieten nog altijd ‘zuiver’ vlees uit België kunnen krijgen, als hun wet werd aangenomen. Ik begreep het niet, blijkbaar is die wijze van slachten in België niet zielig voor die dieren? Hypocrisie in schapenkleding.

Eisenmann bleef maar zeggen ‘dat het bij het geloof hoort’.  Ritueel als argument. Ritueel. Ritueel! Het doet aan niets goeds denken. Het is afkorting van ‘dat doen we altijd al’ en lang voor de grom van een kille oude priester. Het hoort erbij. Kletskoek! Ritueel is het lepe broertje van progressie. Een excuus voor een tunnelvisie met een bord voor je kop. Vanzelfsprekend het meest gebruikt door religieuze nitwits die wanhopig vastklampen het boek dat iets als martelslachting voorschrijft.

Doe mij maar een broodje rosbief alstublieft. Aan het vlees kan je het niet proeven. Slachten is zielig, daar valt niets aan te doen. Religie is ook zielig, daar valt nog minder aan te doen. Aan de koeien wordt niets gevraagd. Maar laat ‘het hoort erbij’ niet de reden zijn om dit in stand te houden. Wat is dan de volgende stap? Kindermisbruik in de kerk legaliseren?

2 gedachtes over “Broodje ongemartelde rosbief

  1. ‘Ritueel is het lepe broertje van progressie’. Erg sterk!

    Waar ik het niet mee eens ben, is de uitspraak: ‘dat de joden eindelijk een keer de lul zijn’. Eindelijk? De joden zijn al sinds mensenheugenis de lul. Na het rituele slachten van miljoenen joden rond het jaar 1940-1945, vind ik dat we ze dit maar niet al te hard aan moeten rekenen.

    Verder is het een prachtstuk Jorinde!

    Kusjes van ‘de knappe’ barman van de Snooker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s