Kerk

(Fictieve vervanging voor column Theodor Holman)

Als een organisatie op grote schaal misdaden pleegt kan een organisatie als geheel of als deel berecht worden. Helemaal als blijkt dat de hogere functies binnen die organisatie daarvan weten. Dat noem je in de volksmond ‘een hand boven het hoofd houden’. Toch lijkt één bekende organisatie met de meest foute praktijken weg te komen: de katholieke kerk. Iedereen weet dat de kerk hele vunzige, smerige, foute en onnatuurlijke ideeën met zich meebrengt. De vraag blijft open waarom deze gesubsidieerde vrienden van Robert M. niet gestraft kunnen worden, maar dat zal wel een moeilijk rechtelijk praatje zijn.

Wat ik onbegrijpelijk vind is dat de gemiddelde Nederlander kennelijk achter deze kinderverkrachters staat. Vrijdag kwam naar voren dat het laatste jaar een kwart meer mensen hun lidmaatschap van de kerk hadden opgezegd. Niet drie keer zoveel, niet een verdubbeling, maar een kleine vijfentwintig procent meer. Gezien de situatie een vreselijk klein percentage. Nu de schandelijke verhalen binnenstromen zou het toch logisch zijn dat de kerken leeglopen, zo snel als een vliegveld waar net een bommelding is geweest. Weldenkende burgers gaan toch niet naar een organisatie luisteren die met kindermisbruikers werkt? Nee! Die steken hun middelvinger er naar op, spugen erop en lopen weg. Helaas, weldenkende mensen zijn binnen de kerk in de minderheid.

Ik vind dat er goed gekeken moet worden naar wat de kerk verdient. Ons kerken slurpen namelijk bijna net zoveel geld als alle Nederlandse huiseigenaren bij elkaar met hun hypotheekrente. Onze pastoors en priester krijgen een half miljard euro per jaar van de staat. Als ik even een beeld mag geven: dat is 2600 keer Balkenende-norm, dat is honderd keer Sneijder, dat is 900 keer Albert Verlinde. En dus meer dan twee keer als de schuld van Ajax, vorig seizoen.

Ik adviseer hierbij dan ook om per direct uw ledenpas van de kerk door de papierversnipperaar te halen. Iedereen mag blijven geloven, er zullen altijd goden zijn, er zal tot in eeuwigheid gebeden worden. Dat zit nou eenmaal in de mens: ritueel bij gebrek aan rationeel. Maar geloof dan niet bij deze heilige viezeriken. Steun dit oubollige, conservatieve stelletje gekke oude mannen niet. Want u wordt regelrecht in uw kont genaaid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s