Waarom 14de van februari?

Waarom valt Valentijnsdag toch op 14 februari? Ik begrijp er niets van. De dag van de liefde zou toch op een veel betere datum geprikt kunnen worden? Ergens in de lente, wanneer de zon schijnt, de korte rokjes uit de kast komen en de lucht naar pure seks ruikt. Dat zou kloppen!

Er zijn twee verhalen die deze 14de van februari kunnen verklaren. Dat is natuurlijk niet leuk om te lezen! In mijn theorie is de datum geprikt om relaties in stand te houden. Alsof we herinnert moeten worden aan de liefde na de kwellende, grijze januaridagen. Er zijn meer van dat soort ‘veilige’ feestjes. Zo maakt bijna niemand het uit tijdens Kerst. Dat is zielig. En plannen we uit pure zekerheid onze zomer vol met tripjes en vakanties. Zo is onze hele kalender volgepropt met relatieredders.

Je maakt het immers niet uit op Valentijnsdag en natuurlijk ook niet vlak voor onze wintersport en zeker niet voor het geweldige weekendje weg in Frankrijk en hoe durf ja als we net onze vakantie hebben geboekt, of tijdens Pasen ,of als je schoonmoeder jarig is, of als de kat, die zij zo graag wilde, net op sterven ligt.

In praktijk klopt het overigens niet. Relatief maken nog vrij veel mensen het uit op Valentijnsdag, ik heb gezocht maar ‘helaas’ (voor het verhaal dan), niemand in mijn omgeving. Dat kan twee dingen betekenen: óf iedereen in mijn omgeving is gelukkig met zijn relatie en gaat dat vanavond vieren met eten, chocola, wijn en seks. Óf er zitten toch mensen bij die in plaats van het op Valentijnsdag uitmaken, ze wachten op een grijze, koude, lege woensdagavond, waarin niets staat gepland en in het vooruitzicht geen mooie, veelbelovende vakanties.  Ik weet niet welk van de twee zeldzamer is.

2 gedachtes over “Waarom 14de van februari?

  1. Mooie blog, mooie blog.. Maar…
    Ik weet niet precies of je valentijnsdag dit jaar bedoeld of in het algemeen. Als je het over valentijnsdag in het algemeen hebt, kan ik je meedelen dat er iemand in jou omgeving is bij wie het op valentijnsdag uit ging…;)
    En inderdaad, valentijnsdag is een van de dagen dat je relatie ‘veiliggesteld’ is! (of zou moeten zijn, hoe je het ook bekijken wilt…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s