De grote Sintjectienaald

Elk generatie krijgt de jeugd die het verdiend. Een uitspraak die me altijd wel is bijgebleven. Maar ik heb me nooit zo bezig gehouden of de kinderen ook de opvoeding krijgen die ze verdienen.

Ik zat vandaag in de trein en kwam een oude bekende tegen. Ze vertelde me over haar stage bij het Sinterklaas Journaal. Ik was meteen een en al oor. Dat is natuurlijk een lekker ochtendpraatje. Beetje pepernoten, leuke kinderen en grappige verhalen van acteurs. Nou, niet dus. Na vijf minuten in de trein werd ik verbijsterd door de mailtjes die deze stagiaire in kwestie moest beantwoorden. Over ouders die zich zorgen maakte over hun autistische kind. ” Uiteindelijk komt Sinterklaas altijd ergens aan, maar waar hij dan heen gaat weet niemand!”. Heel verwarrend hoor! En als maar roepen “kijk nou dit en zie daar eens”   is niet goed, ze hielden geen rekening met blinde kinderen. En de zwartepieten baby konden ze al helemaal niet maken! Aldus een abortuskliniek.  Over de uiteenlopende verhaallijnen van alle programma’s nog maar te zwijgen: een dude in een boek die Sinterklaas wilt doden of een van de anderen Sinterklaasprogramma’s  die zich blijven opstapelen.

Voor een overzichtje van de programma’s van de Publieke Omroep:

Dat is toch shocking?! Belangrijkste traditie van Nederland? ‘Goedheiligman me Hol!’ Van televisie tot supermarkt, alles is een grote Sinterklaas-injectienaald geworden voor ons nageslacht. We maken eigenhandig stressende stuiterballen van onze kinderen. En zo niet, dan wel blinde, autistische, vegetariërs met chronische smetvrees. Ik zeg: back to basic. Alle Sint-programma’s van de buis op het Sinterklaas Journaal na en een kort moreel verhaal over de Vlaminger Bart in het grote kasteel van Sinterklaas. Wacht maar tot onze koters groot genoeg zijn voor de horrorfilm Sint. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s