AIDS is gerechtigheid

Vorige week was half België in rep en roer. Een pastoor of priester (tometo/ tomato) had gezegd dat AIDS een vorm was van gerechtigheid. Ik vond het niet verrassend. Iedereen weet dat de kerk hele vunzige, smerige, foute en onnatuurlijke ideeën met zich meebrengt. Iedereen mag van mij ook zeggen wat hij of zij denkt, de ‘schuld’ ligt in mijn ogen bij de mensen die dit soort mensen geloven en volgen.

Het chaosje in België ging ook niet over de uitspraak zelf maar om de subsidie van de kerk. Velen maakte er een probleem van dat de kerk in België een half miljard euro per jaar van de staat krijgt. En dat vond ik terecht! En bovendien een veel betere aanvechting dan zeggen dat die vieze koppige priester fout is, daar is weinig eer aan te behalen. Als ik even een beeld mag geven: de subsidie van de kerk is 2600 keer Balkenende-norm, dat is 100 keer Sneijder, dat is 900 keer Albert Verlinde. En dus meer dan twee keer als de schuld van Ajax, vorig seizoen! (Dat was heel veel!)

Deze zondag stond ik uit het niks heel vroeg op. Ik weet niet waarom maar ik moest even televisie kijken en een theetje drinken. Op Nederland 1… Zingende gelovigen uit Nederland. Op Nederland 3… Schepper en co. Op RTL 4, zingende gelovigen uit Engeland. Ik viel in no time weer in slaap maar zover ik heb gezien, geen woord over AIDS of homo’s of condooms of Monty Python. Maar ik blijf me afvragen… Hoeveel krijgt deze rare organisatie in Nederland per jaar? En kan daar niet eens even op gaan bezuinigen premier Rutte? Want een ding weet ik wel: de kerk valt niet onder zwaar belaste agenda van cultuur.

Een gedachte over “AIDS is gerechtigheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s