Te weinig Vrouwen, teveel Gezeur

Gisterochtend was ik heel enthousiast Ochtendspits aan het kijken. Uiteraard ging het om het nieuwe kabinet. Nog meer in detail: het ging om het gebrek aan vrouwen in de Ministerraad. Het is namelijk zo dat ‘slechts’ vijfentwintig procent van alle ministers en staatssecretarissen chicks zijn. Feministisch Nederland vond dat geen goede weerspiegeling van de samenleving. Ochtendspits ging op zoek naar een gemeente waar ze het anders doen, waar het grootste deel van het college vrouw was.

Volgens mij heeft Ochtendspits stad en land afgezocht naar een dergelijke gemeente. Ze kwamen namelijk uit in wereldgemeente Oegstgeest. Deze gemeente telt 22.600 inwoners en kan gezien worden als het rijkeluisbroertje (of zusje) van Leiden. De gemeenteraad bestaat uit niet minder dan negentien leden! Het college bestaat uit vier vrouwen en één man. Dit college ging wel even vertellen dat vrouwen het als bewindslieden ge-wel-dig deden en veel praktischer en eigenlijk beter waren dan mannen. Ik heb niets tegen vrouwen, of vrouwen in een hoge functie, of vrouwen in de politiek. Maar een stel bekakte dames opgedirkt met een afzichtelijk sjaaltje, die het toevallig voor het zeggen hebben in een van Nederlands kleinste gemeentes, die Ruttes beleid zitten af te keuren? Het was niet om aan te zien.

Natuurlijk is kritiek die ontstaat uit een bepaalde vorm van jaloezie, heel simpel weg te wuiven. Probeer maar eens aan een makkelijk jaloers te maken vriend te vertellen welk ver land je op vakantie gaat.

Toch zit er een andere essentie in bij dit kabinet. Namelijk dat het clubje niet representatief is. Dat is iets waar Nederland zich overheen moet zetten. Ik bedoel, hoe kan er nou een minderheidskabinet zijn dat überhaupt representatief is? Hoe kan een kabinet in Nederland representatief zijn voor het volk? Het volk is het nog nooit zo oneens geweest met zichzelf.

Premier Rutte (ik moet er nog aan wennen), heeft gewoon de juiste mannen en vrouwen genomen om deze bezuinigingsmaatregelen door te sluizen. En dat is zijn goed recht. Dan maar een stelletje oubollige eikels, als ze maar verstand van zaken hebben. Het is aan het volgende kabinet om weer progressief beleid te maken, om wél hervormingen te doen en weer representatief te zijn. Nu, moet er even bezuinigd worden en dat moet snel. En als dat moet met te veel mannen, ex-burgemeesters, ex-leden van de studentenvereniging Minerva, so be it. Ben benieuwd hoeveel geld de dames in Oegstgeest weten te bezuinigen.

Een gedachte over “Te weinig Vrouwen, teveel Gezeur

  1. Feministisch Nederland niet blij? Dan zit je er naast met wat feminisme is, feminisme staat voor gelijke behandeling. Dus dat de juist vrouw of in dit geval wat vaker man wordt gekozen voor de juiste functie. Dit is wat er nu gebeurd, en dat is goed.

    Verder praat je over dat het geen goede afspiegeling is, van de maatschappij misschien niet maar van de politiek meer. Er zijn doorgaans veel meer mannen in de politiek, dit komt voornamelijk omdat er weinig vrouwen in willen. Verder wat vaak geld voor hoge functies is dat er veel mannen zijn, dit komt niet doordat vrouwen worden uitgesloten, maar meer omdat veel vrouwen kinderen krijgen, een tijd uit het werk liggen en een tijd nodig hebben om het weer op te pakken. In deze tijd doen de mannen veel ervaring op, is het daardoor niet alleen logisch dat er vaker mannen worden gekozen? Echte feministen (want feminisme heeft niets met vrouwen te maken alleen gelijke rechten voor iedereen) zouden dit niet afkeuren, want het is logisch. Wat feministen in de geval zouden moeten doen is lobbyen voor verlof voor mannen voor kinderen. Dat de man en de vrouw ongeveer (want de vrouw is toch altijd wat langer eruit) even lang uit het werk liggen en er dus meer gelijkheid is.

    Het is ook altijd mogelijk voor een vrouw om hoog te komen, kijk maar naar Neelie Kroes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s