Relaties, Competitie en Neggen

Ik vind het altijd riskant openlijk te schrijven over vrouwen, liefde of relaties, helemaal in combinatie. Maar ik had bij het lezen van Renskes column iets wat dronken mensen “een helder moment” zouden noemen. (Ja ik ben weer helemaal verliefd!)

Zij had het over een sterke versiertechniek. De neg. Neggen is een kleine belediging die mooie vrouwen veel meer aantrekken dan een compliment. Renske gaf het voorbeeld: “Is dat een handdoek of een jurk.” Als je het mooiste meisje uit de zaal een compliment zou geven pis je in de wind. Ze krijgt waarschijnlijk toch al honderd complimentjes. Maar zo’n semi negatieve opmerking kan bij zo’n vrouw blijven steken. En wat willen vrouwen dan? Wraak! Het gaat uiteindelijk om winnen. (Zeker bij vrouwen.)

Ik was voorheen ook altijd van de old-school complimentjes-gever. En ‘mijn’ leukste meisjes? De meisjes waar ik het het minst mee eens was en simpelweg beter wilde zijn dan ik. (En andersom). Het was voor mij in een keer helemaal duidelijk. Ik kon me in een keer velen malen voor de geest halen waarom en waarop ik gefaald heb. Sterker nog ik denk dat het de onderliggende reden is dat mijn relaties nooit werken. Met slappe complimentjes kom je er niet, met lieve cadeautjes ook niet. Zelf zit ik ook niet op een ja-knikkertje te wachten.

Relaties waar je af en toe een flinke ruzie hebt gaan ook veel beter dan de eeuwig ‘blije partners’. Niet omdat ze minder van elkaar houden of iets dergelijks maar je kan niet blijven pieken. Jaren bij elkaar en nog steeds lachen? Flikker toch op! Je moet niet “zoveel maanden bij elkaar” gaan vieren. Dat houdt een keer op. Dat is heel traag naar een teleurstelling toe werken.

Mensen willen het altijd beter hebben. Stel nou dat dat ook voor je relatie moet gelden? Als al mijn relaties één grote stijgende lijn hadden moeten zijn, dan was ik na een jaar al auto’s en diamanten voor haar aan het kopen en met gedichtjes aangekomen met rijmende zinnetjes waar ik het al lang niet meer mee eens ben. Puur om de gewenning aan te houden en een schuldgevoel vergroten voor als ze het wilt uitmaken.

Het is algemeen bekend dat de meeste relaties eindigen met leugens en bedrog. Het is ook heel logisch daarmee te beginnen. Ik denk dan ook dat een leuke “neg” een perfecte start is voor een prima relatie. Het is absoluut niet liefde dat het beste in mensen naar boven haalt. Liefde is meer de veroorzaker van luiheid, gewenning, afhankelijkheid en een midlifecrisis. Rivaliteit. De beste soulmate is vaak ook je rivaal. Geld ook voor je vrienden. Het is vreemd om te zeggen misschien, maar uiteindelijk zoeken we allemaal een beetje competitie. In deze verwende westerse wereld willen we geen partner meer die het ons makkelijker maakt. Dat is het pad van “”Marriage, Boredom, Alimony, Death!” Een uitdaging, competitie: veel interessanter.

En ik denk dat daarom de neg zo goed werkt. Je profileert je meteen als een uitdaging, maar niet per se een eikel. Nu wil ik alleen nog een ding weten… Weet iemand nog andere neg-one-liners of -technieken? Zoiets als “Is dat een handdoek of een jurk.” Of “Het komt jou toch allemaal maar aanwaaien, hè.” Vrouwen, dames en meisjes mogen meehelpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s