Mijn Vader werkt bij Apple

Net als elke andere mannelijke wannabe columnist, was ik verliefd op Renske. Even voor de mensen die niet weten wie Renske is; Renske heeft de column op pagina 1 van NRC-Next overgenomen van Aaf. (Aaf moet je wel van gehoord hebben.) En al verschillen de meningen, ik vind Renske beter. Ok, dat was mijn punt niet… Maar goed ik was verliefd op Renske. De meid die ik enkel ken van een klein driehoekig fotootje ik mijn krant, maar me wel ontzettend hard kan laten lachen in een overvolle trein richting Amsterdam. Tot op vorige woensdag. Ik snap dat als je elke dag iets moet schrijven het niet elke keer geweldig goed kan zijn. Maar Renske ging dit keer te ver! Wat een column hoorde te zijn, werd een verkooppraatje voor Apple. Ik was niet meer verliefd.

Ik heb in principe niets tegen Apple, ik heb opzich niets tegen Apple-bezitters (nee echt niet), maar de hele attitude rond dat merkje staat mij echt niet aan. Een vriend van mij liet al een keer heel duidelijk blijken dat je praat over iZelfstandignaamwoorden. Onduidelijk? Laat ik zeggen dat ik iets sms met een mobiele telefoon. Ik goog… zoek iets op met mijn computer of laptop. En ik luister muziek op mijn mp3-speler. Kan iemand me uitleggen welke arrogante klootzak het nodig vond om een Apple merknaam wél te noemen. Apple-hoertjes smsen met hun iPhone. Nerds photoshoppen met hun iMac. En yuppen hebben geen laptop meer: Macbooks!

Nu wil ik absoluut niet de discussie aangaan of die producten van Apple beter zijn dan andere. Apple-knuffellaars hebben vast gelijk. Maar hoe is dat er bij ons ingeslopen? Ik ken het niet bij auto’s, niet bij spijkerbroeken, niet bij koelkasten. De enige vergelijking die ik kan maken is bij spelcomputers en schoenen. Bij spelcomputers heeft het nut je aan een zielige merknaam vast te klampen: andere producten, andere services, andere games. Maar in mijn wereld doet een Apple praktisch het zelfde als mijn Compaq Presario. Mensen op een Apple kunnen dit namelijk ook gewoon lezen en MSN-en ook gewoon.

Oh ja! En bij Nike’s. Volgens mij is dat ook iets 2010-achtigs. Je hebt nu schoenen… en Nikees. Er zijn zelfs ‘muziek’-nummers over geschreven. “I’m walking on the street with my… kalfleren instappers on!”

Nogmaals Appletjes onder ons. Jullie hebben gelijk, jullie computers zijn beter. Ik weet dat sommige van jullie een beetje moeite hebben met jaloezie om te gaan. Dus jullie winnen. Maar alsjeblieft doe niet mee aan de moderne versie van “mijn vader werkt bij MacDonalds!” Want ik weet niet of het jullie is opgevallen. De Blackberry’s gaan jullie achterna!

Brb even mijn Sony Erricson Aino opnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s